Info permohonan UPU tahun 2019 meliputi permohonan, semakan keputusan , serta permohonan rayuan UPU 2019.

Breaking

Friday, 8 February 2019

Permohonan UPU 2019:Borang Online kemasukan UA,Politeknik,Kolej Komuniti

Sukacita dimaklumkan kepada semua pelajar lepasan SPM dan lepasan STPM setaraf, kini anda boleh mula membuat permohonan UPU secara online bagi sesi 2019/2020.

Ini adalah borang kemasukan ke Universiti Awam (UA), Politeknik, Kolej Komuniti dan juga ILKA. Anda yang layak adalah dipelawa untuk mengisi borang permohonan ini secara online.

Berikut kami sediakan maklumat mengenai Permohonan UPU seperti tarikh penting permohonan, cara membuat permohonan, dan cara pembelian no pin.

iklan permohonan uou sesi 2019


Tarikh Penting Permohonan UPU 2019

Pastikan anda tidak terlepas akan tarikh-tarikh ini:
  • 25 Februari 2019Jualan no pin Unik ID dibuka: 
  • 25 Februari 2019: Permohonan UPU dibuka: 
  • 2 April 2019: Permohonan UPU ditutup: 
  • 17-20 April: Semakan Panggilan Temuduga Lepasan SPM
  • 21-29 April 2019: Temuduga berjalan
  • 10-14 May 2019: Semakan panggilan ujian Medsi
  • 15-19 May: Ujian Medsi dijalankan
  • 15 May - 28 Jun: Proses temuduga program bukan pendidikan dijalankan

Cara Permohonan UPU 2019/2020 Secara online

Pertama sekali, anda perlulah membeli no pin UPU anda di Bank Simpanan Nasional (BSN) dengan harga RM10.

Selepas memilik no pin, barulah anda boleh login ke dalam sistem UPU.

Login melalui pautan ini: LOGIN UPU.

Masukkan No kad pengenalan serta no unik , kemudian anda boleh mengisi borang seperti biasa.

Mohon UPU 2019

Setiap program mempunyai syarat yang berbeza, pastikan anda semak dahulu kelayakan yang diperlukan.

bagaimanapun, kami di sini akan mengemaskini setiap maklumat terkini mengenai permohonan upu 2019.

Kami mengucapkan selamat maju jaya kepada semua pelajar yang memohon UPU. Semoga anda diterima masuk ke UA,Politeknik, ILKA ataupun Kolej Komuniti bagi sesi 2019/2020.
Sukacita dimaklumkan kepada semua pelajar lepasan SPM dan lepasan STPM setaraf, kini anda boleh mula membuat permohonan UPU secara online bagi sesi 2019/2020.

Ini adalah borang kemasukan ke Universiti Awam (UA), Politeknik, Kolej Komuniti dan juga ILKA. Anda yang layak adalah dipelawa untuk mengisi borang permohonan ini secara online.

Berikut kami sediakan maklumat mengenai Permohonan UPU seperti tarikh penting permohonan, cara membuat permohonan, dan cara pembelian no pin.

iklan permohonan uou sesi 2019


Tarikh Penting Permohonan UPU 2019

Pastikan anda tidak terlepas akan tarikh-tarikh ini:
  • 25 Februari 2019Jualan no pin Unik ID dibuka: 
  • 25 Februari 2019: Permohonan UPU dibuka: 
  • 2 April 2019: Permohonan UPU ditutup: 
  • 17-20 April: Semakan Panggilan Temuduga Lepasan SPM
  • 21-29 April 2019: Temuduga berjalan
  • 10-14 May 2019: Semakan panggilan ujian Medsi
  • 15-19 May: Ujian Medsi dijalankan
  • 15 May - 28 Jun: Proses temuduga program bukan pendidikan dijalankan

Cara Permohonan UPU 2019/2020 Secara online

Pertama sekali, anda perlulah membeli no pin UPU anda di Bank Simpanan Nasional (BSN) dengan harga RM10.

Selepas memilik no pin, barulah anda boleh login ke dalam sistem UPU.

Login melalui pautan ini: LOGIN UPU.

Masukkan No kad pengenalan serta no unik , kemudian anda boleh mengisi borang seperti biasa.

Mohon UPU 2019

Setiap program mempunyai syarat yang berbeza, pastikan anda semak dahulu kelayakan yang diperlukan.

bagaimanapun, kami di sini akan mengemaskini setiap maklumat terkini mengenai permohonan upu 2019.

Kami mengucapkan selamat maju jaya kepada semua pelajar yang memohon UPU. Semoga anda diterima masuk ke UA,Politeknik, ILKA ataupun Kolej Komuniti bagi sesi 2019/2020.

30 comments:

  1. info yang sangat bagus untuk para pelajar yang akan masuk universiti

    ReplyDelete
  2. Tulisannya cukup bermanfaat, sangat membantu para student yang ingin melanjutkan ke tingkat universitas. Salam kenal dari Blogger Borneo...

    ReplyDelete
  3. Rasa nak belajar ar lagi tapi kos makin meningakt pula..jom belajar kalau ada berminat nak lebih berjaya lagi

    ReplyDelete
  4. sudah dapat nanti belajar betul betula masa ini peluang yang ada sebab tak semua orang ada peluang keemasan sebegini

    ReplyDelete
  5. Selamat pagi, pin UPU dah boleh beli tak di bank BSN ?

    ReplyDelete
  6. Bagaimanakah cara untuk memohon bagi pelajar lepasan stpm 2015 uang ingin memohon semula upu pada tahun ini?

    ReplyDelete
  7. Assalamuikum sya nk tnya mcm mne nk buat permohonan upu

    ReplyDelete
  8. salam. bagaimana pula dengan lepasan spm tahun 2012. macammana nak mohon ye? minta pertolongan semua . terima kasih

    ReplyDelete
  9. Salam... Untuk lepasan Spm tahun 2013, macam mana nak mohon No unik dekat BSN untuk daftar Upu??

    ReplyDelete
  10. Minta maaf. Tumpang tnya kenapa setiap kali je daftar tak dpt ye. Email tak sah.. Mcmana tu

    ReplyDelete

  11. What's up, this weekend is pleasant in support of me, for the reason that this moment i am reading this great educational post here at my home. capital one credit card login

    ReplyDelete
  12. bagi pelajar spm 2017 nak mohon masuk ipta, nak beli pin upu tahin depan(2018) kah?

    ReplyDelete
  13. maaf ayah saya bukan warganegara...masa saya nak isi bahagian ibu bapa punya tu saya tak tahu nak isi macam mana sedangkan ic bapa saya takde?Atau nak bagi kad pengenalan indonesia dia?

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. kalau ada ahli keluarga yang ic biru,, sangat2 recommend utk try upu,, sy dah dua tahun mohon upu,, my parents dua2 ic merah still xdpt,, pointer 3.5 sy pun xleh nak lepas, muet band 3 pun dyorang tak nak.. diskrimasi terlalu banyak,, i dah give up, buat rayuan pun xd guna.. still got the same answer..

      Delete
  14. Blm ambil muet tapi dh habih diploma boleh mohon upu degree?

    ReplyDelete
  15. Jika status ibu bukan warganegara bagaimana nak isi ruangan no kad pengenalan ibu ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah thu ke??... Boleh bgithu saya?

      Delete
    2. saya pun kes yg sama... belum jumpa jawapan, esok saya akan ke putrajaya untuk tanya pegawai sana terus.

      Delete
    3. dah tahu ke saye malam ni last saye x ley nk g pj sebb tiada pengangkutan

      Delete
  16. Masukkan no. Ic and maklumat pak cik @ makcik yg warganegara, tukar hubangan kepada calon tu penjaga
    (Utk ibu bapa yg bkn wrganegara & tidak mempunyai 'ic merah'.

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  18. I love what you guys tend to be up too. This type of clever work and coverage! Keep up the good works guys I've incorporated you guys to my own blogroll. facebook login

    ReplyDelete
  19. saya belum beli id upu tahun ni, masih boleh membeli ke? atau tak? jadi rayuan ni pun, sy tak boleh nak isi la kan :( .

    ReplyDelete
  20. kalau tak dpt apply mna2 tahun ni, masih boleh try eh untuk next year? brsama dngn calon stpm taun ni?

    ReplyDelete
  21. Salam, camne nak apply sarjana muda bagi pelajar lepasan diploma KPTM 2018?

    ReplyDelete
  22. Aslmlkm..kalau saya terlepas untuk beli no. pin upu bagi tahun 2018 macam mana

    ReplyDelete