Info permohonan UPU tahun 2018 meliputi permohonan, semakan keputusan , serta permohonan rayuan UPU 2018.

Breaking

Friday, 3 February 2017

Permohonan UPU Fasa 1 Fasa 2 2017/2018

Seperti yang diketahui , permohonan UPU terdapat 2 fasa. Iaitu fasa 1 dan Fasa 2.
Fasa 1 lebih kepada mengisi secara kasar. manakal permohonan fasa 2 pula merupakan permohonan UPU di mana kita memberi katas putus kos apakah yang ingin kita pilih.
upu fasa 2 2016/2017

Fasa 1 selalu dibuka pada bulan januari, manakala fasa 2 pula bermula pada bulan mei.

Untuk melihat tarikh penting dan permohonan UPU sesi 2016/2017. Boleh lah lihat di sini --> Permohonan UPU 2017/2018.

Semoga anda tidak terlepas kedua-dua tarikh permohonan fasa 1 dan permohonan UPU fasa 2 2016/2017.
Seperti yang diketahui , permohonan UPU terdapat 2 fasa. Iaitu fasa 1 dan Fasa 2.
Fasa 1 lebih kepada mengisi secara kasar. manakal permohonan fasa 2 pula merupakan permohonan UPU di mana kita memberi katas putus kos apakah yang ingin kita pilih.
upu fasa 2 2016/2017

Fasa 1 selalu dibuka pada bulan januari, manakala fasa 2 pula bermula pada bulan mei.

Untuk melihat tarikh penting dan permohonan UPU sesi 2016/2017. Boleh lah lihat di sini --> Permohonan UPU 2017/2018.

Semoga anda tidak terlepas kedua-dua tarikh permohonan fasa 1 dan permohonan UPU fasa 2 2016/2017.

31 comments:

  1. SAYA TERLEPAS TARIKH PEMBELIAN IAITU KELMARIN HARI TERAKHIR. MACAM MANA NI? APA YANG SAYA PERLU BUAT?

    ReplyDelete
  2. saya terlepas tarikh pembelian. mcm mana?

    ReplyDelete
  3. Kalau kita tidak mengisi fasa dua upu macam mana? Fasa kedua memang perlu diisi ke? Mohon balas

    ReplyDelete
  4. ya fasa ke dua perlu diisi semula... Bagi yang gagal mengisi, maka dia dikira tdk membuat permohonan.

    ReplyDelete
  5. Adik saya tak isi fasa 1,masih boleh tak kalau terus nak isi fasa 2? tarikh tutup fasa 1 bila ye?

    ReplyDelete
  6. Macam mana kalau isi tapi tidak tekan butang hantar ?
    Mohon jawapan

    ReplyDelete
  7. Kalau fasa 1 permohonan tidak diproses sebsb document yg di upload tak lengkap. Boleh ke buat permohonan fasa 2 ? Saya kategori lepasan stpm/setaraf. Please help me

    ReplyDelete
  8. sama laa macam saya.. ke kita kena tggu keputusan hebahan tu kluar which is fail baru boleh isi untuk fasa ke2?

    ReplyDelete
  9. Klau lepasn spm 2014 nk isi utk upu fasa 2 leps x

    ReplyDelete
  10. Fasa 2 ni kne bli no pin upu kew

    ReplyDelete
  11. saya sudah membuat permohonan fasa 1.. tetapi notis memberitahu bahawa saya tidak membuat sebarang permohonan.. dan sekarang saya mahu membuat rayuan, tetapi notis memberitahu bahawa rekod saya tiada dalam sistem dan tidak boleh membuat rayuan. bagaimana saya hendak memohon semula? sila beri penjelasan. saya amat memerlukan bantuan semua. terima kasih.

    ReplyDelete
  12. syaa terlepas isi FASA 1 . mcm MNA erk ?

    ReplyDelete
  13. Kalau tak isi fasa 1 , boleh tak nk isi fasa 2? Tarikh pembelian No pin bil eh utk fasa 2?

    ReplyDelete
    Replies
    1. awq da dpt jwapan blom utk msalah awq ni? sbb sye pnye kes mcm awq

      Delete
  14. saya tidak berjaya fasa 1,tidak dapat tawaran pun.Perlu beli pin lagi ke untuk fasa 2?

    ReplyDelete
  15. Saye tk dpt ape2 dalam fasa 1...kalau macam tu kena try fasa 2 ke?

    ReplyDelete
  16. Saya dpt tawaran fasa 1 . Tp saya tk pegi . Sbb course yg dpt rasanya tk sesuai . Kalau nk mohon yg 2nd intake punya boleh tak ?

    ReplyDelete
  17. Do we have to upload any documents or ko-ku marks during upu fasa 2 updating period?

    ReplyDelete
  18. Kalau tak update fasa 2? Adakah dikira saya tidak memohon upu atau pon permohonan fasa 1 saya y diambil. Mohon penjelasan

    ReplyDelete
  19. Assalamualaikum. saya nak tanya, masa permohonan upu fasa 1, saya tidak buat permohonan. saya dah beli no pin upu fasa 2 tapi tidak boleh membuat permohonan sebab semasa permohonan upu fasa 1 saya tak buat. apa yang perlu saya buat? ;-(

    ReplyDelete
  20. Kalau dah isi fasa 1, dpt panggilan iv & sudah iv, perlu lagi isi upu fasa 2? tolong bagitau siapa yg tau..

    ReplyDelete
  21. Assalam boleh ke guna no pin fasa 1 untuk permohonan fasa 2? Saya tolak tawaran fasa satu. Terima kasih.

    ReplyDelete
  22. Saya lepasan matrikulasi sesi 2016/17 . Bolehkah saya memohon upu semula pada tahun hadapan menggunakan result matrikulasi sesi 2016/17 ?

    ReplyDelete
  23. untuk nak masuk UA for degree, kene isi UPU fasa ke-2 kan?

    ReplyDelete
  24. Kalau kita terlepas rayuan fasa pertama? Boleh buat rayuan ke fasa kedua.?

    ReplyDelete