Permohonan UPU Fasa 1 Fasa 2 2017/2018

Seperti yang diketahui , permohonan UPU terdapat 2 fasa. Iaitu fasa 1 dan Fasa 2.
Fasa 1 lebih kepada mengisi secara kasar. manakal permohonan fasa 2 pula merupakan permohonan UPU di mana kita memberi katas putus kos apakah yang ingin kita pilih.
upu fasa 2 2016/2017

Fasa 1 selalu dibuka pada bulan januari, manakala fasa 2 pula bermula pada bulan mei.

Untuk melihat tarikh penting dan permohonan UPU sesi 2016/2017. Boleh lah lihat di sini --> Permohonan UPU 2017/2018.

Semoga anda tidak terlepas kedua-dua tarikh permohonan fasa 1 dan permohonan UPU fasa 2 2016/2017.

{ 27 comments.. read them below or add one }

Allan Pui Allan Pui 5 April 2016 at 02:49
SAYA TERLEPAS TARIKH PEMBELIAN IAITU KELMARIN HARI TERAKHIR. MACAM MANA NI? APA YANG SAYA PERLU BUAT?
Allan Pui Allan Pui 5 April 2016 at 02:49
saya terlepas tarikh pembelian. mcm mana?
AnonymousAnonymous 23 June 2016 at 06:54
Kalau kita tidak mengisi fasa dua upu macam mana? Fasa kedua memang perlu diisi ke? Mohon balas
ato ato 22 October 2016 at 13:39
ya fasa ke dua perlu diisi semula... Bagi yang gagal mengisi, maka dia dikira tdk membuat permohonan.
ieka atika ieka atika 16 March 2017 at 12:29
Adik saya tak isi fasa 1,masih boleh tak kalau terus nak isi fasa 2? tarikh tutup fasa 1 bila ye?
Unknown Unknown 30 March 2017 at 11:40
MASIH DPT BELI SAMPAI 4HRBLN APRIL
Apoihonest official Apoihonest official 30 March 2017 at 11:42
MASIH DPT BELI SAMPAI 4HRBLN APRIL
khairur98 khairur98 5 April 2017 at 07:13
Macam mana kalau isi tapi tidak tekan butang hantar ?
Mohon jawapan
AnonymousAnonymous 14 April 2017 at 21:52
Kalau fasa 1 permohonan tidak diproses sebsb document yg di upload tak lengkap. Boleh ke buat permohonan fasa 2 ? Saya kategori lepasan stpm/setaraf. Please help me
AnonymousAnonymous 16 April 2017 at 23:25
sama laa macam saya.. ke kita kena tggu keputusan hebahan tu kluar which is fail baru boleh isi untuk fasa ke2?
Norshahida Soher Norshahida Soher 18 April 2017 at 22:53
Klau lepasn spm 2014 nk isi utk upu fasa 2 leps x
Norshahida Soher Norshahida Soher 18 April 2017 at 22:54
Fasa 2 ni kne bli no pin upu kew
AnonymousAnonymous 16 May 2017 at 13:10
saya sudah membuat permohonan fasa 1.. tetapi notis memberitahu bahawa saya tidak membuat sebarang permohonan.. dan sekarang saya mahu membuat rayuan, tetapi notis memberitahu bahawa rekod saya tiada dalam sistem dan tidak boleh membuat rayuan. bagaimana saya hendak memohon semula? sila beri penjelasan. saya amat memerlukan bantuan semua. terima kasih.
norkamsiah zaini norkamsiah zaini 17 May 2017 at 01:38
syaa terlepas isi FASA 1 . mcm MNA erk ?
AnonymousAnonymous 18 May 2017 at 20:46
Kalau tak isi fasa 1 , boleh tak nk isi fasa 2? Tarikh pembelian No pin bil eh utk fasa 2?
uiiii uiiii 29 May 2017 at 13:34
saya tidak berjaya fasa 1,tidak dapat tawaran pun.Perlu beli pin lagi ke untuk fasa 2?
Luvina rekha Luvina rekha 31 May 2017 at 23:58
Saye tk dpt ape2 dalam fasa 1...kalau macam tu kena try fasa 2 ke?
Unknown Unknown 10 June 2017 at 21:11
Saya dpt tawaran fasa 1 . Tp saya tk pegi . Sbb course yg dpt rasanya tk sesuai . Kalau nk mohon yg 2nd intake punya boleh tak ?
King4DPredictor King4DPredictor 27 June 2017 at 14:33
Do we have to upload any documents or ko-ku marks during upu fasa 2 updating period?
Unknown Unknown 30 June 2017 at 12:56
Kalau tak update fasa 2? Adakah dikira saya tidak memohon upu atau pon permohonan fasa 1 saya y diambil. Mohon penjelasan
AnonymousAnonymous 30 June 2017 at 13:08
Assalamualaikum. saya nak tanya, masa permohonan upu fasa 1, saya tidak buat permohonan. saya dah beli no pin upu fasa 2 tapi tidak boleh membuat permohonan sebab semasa permohonan upu fasa 1 saya tak buat. apa yang perlu saya buat? ;-(
Adel Sitorus Adel Sitorus 2 July 2017 at 11:40
Kalau dah isi fasa 1, dpt panggilan iv & sudah iv, perlu lagi isi upu fasa 2? tolong bagitau siapa yg tau..
Mae syz Mae syz 8 July 2017 at 04:18
Assalam boleh ke guna no pin fasa 1 untuk permohonan fasa 2? Saya tolak tawaran fasa satu. Terima kasih.
araara 19 July 2017 at 14:23
awq da dpt jwapan blom utk msalah awq ni? sbb sye pnye kes mcm awq