Info permohonan UPU tahun 2018 meliputi permohonan, semakan keputusan , serta permohonan rayuan UPU 2018.

Breaking

Monday, 30 July 2018

Semakan Keputusan UPU Sesi 2018 Lepasan STPM Online

Sukacita dimaklumkan kepada semua pelajar yang telah mengisi borang permohonan UPU 2018/2019, kini anda boleh mula menyemak keputusan kemasukan ke UA/IPTA/ILKA/Politeknik

Berikut adalah tarikh semakan bagi program yang berbeza dalam Permohonan UPU.

Semakan keputusan boleh mula dibuat pada 30 Julai 2018


  • UA/ IPTA Lepasan SPM - Bermula 21 Mei hingga 27 Mei 2018. 
  • UA/ IPTA lepasan STPM- 30 Julai 2018

semakan keputusan upu 2016

Cara Semakan Keputusan UPU Sesi 2018


Semakan boleh dibuat pada laman web berikut:

Saluran Utara
Saluran Selatan
Saluran Timur
Saluran Sabah
Saluran Sarawak

Sebagai alternatif lain, anda boleh install aplikasi semakan pada Play Store. KLIK SINI


( NOTIS: kemungkinan laman semakaan akan menjadi berat untuk loading. Ini disebabkan ianya diakses oleh ramai pengguna pada masa serentak, sebagai alternatif, boleh guna perkhidmatan SMS)

Berikut pula adalah cara semakan melalui SMS.

  • Taip UPU<jarak> RESULT<jarak>No Kad Pengenalan dan hantar ke 15888

Jika anda tidak berjaya dalam permohonan UPU kali ini, anda boleh membuat permohonan rayuan. Permohonan rayuan mula dibuka pada Bermula 30 Julai 2018
Lihat sini maklumat lanjut mengenai rayuan UPU : Rayuan UPU 20187
Kami di sini akan terus mengemaskini info berkenaan permohonan, dan juga rayuan untuk UPU. Teruskan bersama kami.
 Semoga berjaya dalam permohonan UPU 2018 kali ini.

Sukacita dimaklumkan kepada semua pelajar yang telah mengisi borang permohonan UPU 2018/2019, kini anda boleh mula menyemak keputusan kemasukan ke UA/IPTA/ILKA/Politeknik

Berikut adalah tarikh semakan bagi program yang berbeza dalam Permohonan UPU.

Semakan keputusan boleh mula dibuat pada 30 Julai 2018


  • UA/ IPTA Lepasan SPM - Bermula 21 Mei hingga 27 Mei 2018. 
  • UA/ IPTA lepasan STPM- 30 Julai 2018

semakan keputusan upu 2016

Cara Semakan Keputusan UPU Sesi 2018


Semakan boleh dibuat pada laman web berikut:

Saluran Utara
Saluran Selatan
Saluran Timur
Saluran Sabah
Saluran Sarawak

Sebagai alternatif lain, anda boleh install aplikasi semakan pada Play Store. KLIK SINI


( NOTIS: kemungkinan laman semakaan akan menjadi berat untuk loading. Ini disebabkan ianya diakses oleh ramai pengguna pada masa serentak, sebagai alternatif, boleh guna perkhidmatan SMS)

Berikut pula adalah cara semakan melalui SMS.

  • Taip UPU<jarak> RESULT<jarak>No Kad Pengenalan dan hantar ke 15888

Jika anda tidak berjaya dalam permohonan UPU kali ini, anda boleh membuat permohonan rayuan. Permohonan rayuan mula dibuka pada Bermula 30 Julai 2018
Lihat sini maklumat lanjut mengenai rayuan UPU : Rayuan UPU 20187
Kami di sini akan terus mengemaskini info berkenaan permohonan, dan juga rayuan untuk UPU. Teruskan bersama kami.
 Semoga berjaya dalam permohonan UPU 2018 kali ini.

47 comments:

  1. Ramai yang memohon ke UPU tapi gagal dan dapatkan universiti yg lain pulak.

    ReplyDelete
  2. Yang berjaya pasti gembira, yang gagal kena usaha lagi.

    ReplyDelete
  3. peluang hebat begini jarang berlaku dalam hidup ..jangan lepasakan

    ReplyDelete
  4. mesti bertekun dengan bersungguh-sungguh dengan nie.

    ReplyDelete
  5. Teringat zaman isi borang UPU dulu...

    ReplyDelete
  6. mesti bersungguh dengan semua ini

    ReplyDelete
  7. pasti info ini sangat bermanfaat kepada bakal pelajar UPU kita ini

    ReplyDelete
  8. Info yang menarik.. terima kasih

    ReplyDelete
  9. nice info, UPU penting banget nih

    ReplyDelete
  10. makasih infonya,
    mudah mudahan tahun ini sukses, doakan yaaa :)

    ReplyDelete
  11. Bagus, Makasih infonya, membutuhkan perjuangan ini.

    ReplyDelete
  12. Jam brp baru bole check?

    ReplyDelete
  13. Bukan takde tarikh official lagi ke?

    ReplyDelete
  14. Bukan takde tarikh official lagi ke?

    ReplyDelete
  15. Kata buka semakan pkul 2 skrang tgok x buka lgi pon...herghhh

    ReplyDelete
  16. Kata buka semakan pkul 2 skrang tgok x buka lgi pon...herghhh

    ReplyDelete
  17. Bagus, Makasih infonya, thnaks for sharing

    ReplyDelete
  18. Infonya sangat bermanfaat bro, thanks

    ReplyDelete
  19. Wah,.nambah ide-ide kreatif lagi..akasih kak infonya..lanjutkan.

    ReplyDelete
  20. kenapa xboleh nak cek?bukan hari ni ke

    ReplyDelete
  21. utk DIPLOMA UPSI 15 april lepas ek? Ingat semua skli gus hari ni.telepas temuduga pulak 21/4 lepas

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya sy pun terlepas temuduga tesl d uitm 15 april yg lalu... :(

      Delete
    2. hahaha bodoo

      Delete
  22. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  23. apa yang berubah ubah tarikh ni. menyusahkan ramai orang. fak betul

    ReplyDelete
  24. wei cmne nk cek ni.. die ckp anda telah berjaya ditawarkan pengajian di kolej komuniti... pastu cmne nk tau mne aq dpt??

    ReplyDelete
  25. Try msuk laman web kolej komuniti

    ReplyDelete
  26. macam mane nak cetak maklumat ni...kluar tuk U je...sy dapatpoliteknik konvensional

    ReplyDelete
  27. tq admin. semoga update selalu ye

    ReplyDelete
  28. Semakan selalu jadi berat apabila ramai orang akses. Adalah baik utk mempertingkatkan servis laman.

    ReplyDelete
  29. Saya sentiasa mencari laman web ini sebagai rujukan saya

    ReplyDelete
  30. Wow..Akhirnya ketemu juga..dapat jadi rujukan nih..Makasih kak.

    ReplyDelete
  31. mantapp..sudah saya cari kemana-mana ketemu di sini

    ReplyDelete