Permohonan Rayuan UPU Sesi 2017/2018 Online

Pihak UPU membuka peluang kepada mereka yang tidak berjaya dalam mendapatkan tempat pada permohonan UPU yang lepas.Permohonan rayuan ini dibuka kepada pelajar lepasan SPM/Setaraf dan STPM/Setaraf.

Berikut adalah tarikh penting yang perlu diketahui pelajar mengenai permohonan rayuan UPU 2017/2018


  • Permohonan rayuan Lepasan SPM/Setaraf : 15 Mei 2017 - 20 Mei 2017
  • Semakan Keputusan Rayuan SPM/Setaraf: 11 Jun 2017
  • Permohonan rayuan lepasan STPM/Setaraf: 1 Ogos 2017 - 5 Ogos 2017
  • Keputusan rayuan STPM/Setaraf; 20 Ogos 2017
rayuan upu 2016

Cara Membuat Rayuan UPU 2016 Online

Rayuan bolehlah dilakukan dengan cara melayari : UPU RAYUAN

Berikut adalah pautan untuk anda menyemak keputusan rayuan anda: Semakan Keputusan Rayuan UPU

Semoga rayuan UPU anda berjaya seterusnya mendapat tempat dalam pengajian di Universiti,

{ 35 comments.. read them below or add one }

neko desu neko desu 25 May 2016 at 09:28
kalau buat rayuan kena beli no pin lagi ke ?
mior jer mior jer 30 May 2016 at 13:03
This comment has been removed by the author.
mior jer mior jer 30 May 2016 at 13:06
kenapa tak boleh buat rayuan
Mutalib Mutalib 30 May 2016 at 17:12
rayuan akan dapat layanan atau tidak?
Haziq Sumagi Haziq Sumagi 12 June 2016 at 09:30
bila waktu keputusan rayuan diumumkan?
Nur Riana Nur Riana 13 June 2016 at 01:07
Boleh ke buat rayuan skali lagi buat masa ini? Saya dah beberapa kali buat permohonan upu.
permohonan upu permohonan upu 13 June 2016 at 20:37
bila waktu keputusan rayuan diumumkan?terimakasih infonya
Unknown Unknown 9 August 2016 at 09:55
asssalamualaikum, sy mengalami masalh dlm membuat rayuan upu...
sy terlupa kata laluan, then sy klik button lupa kata laluan, pastu sy teruskn step seterusnya... tapi tiba step ni ( masukkn id nmbr, emel,) lepas tu kena plilih antara 3 button iaitu kembali, isi semula n reset... then sy klik reset... reset kat situ menunjukkn yg kita dh hntr permohonan itu (utk change password)... akn sent by emel... tapi bila check emel, x ada apa pun...
mohon bantuan anda. terima kasih
Author Blog Author Blog 9 August 2016 at 12:13
wassalam.ada try tengok dalam spam?
krek krek krek krek 9 August 2016 at 14:20
Assalam..sy telah berjaya mendapat tawaran ke sebuah ipta.. namun saya mahu membuat rayuan kemasukan ke ipta lain mengikut kos yang saya kehendakai.. bolehkah saya membuat rayuan
shinsuke shrink shinsuke shrink 9 August 2016 at 20:28
Assalam ,saya mengalami masalah untuk membuat rayuan . Pop up ralat selalu muncul lepas saya isikan no ic dengan kata laluan walaupun saya sudah membuat permohonan utama . Adakah ini mempunyai kaitan dengan masalah kata laluan saya atau pun ada masalah lain ??
shinsuke shrink shinsuke shrink 9 August 2016 at 20:28
Assalam ,saya mengalami masalah untuk membuat rayuan . Pop up ralat selalu muncul lepas saya isikan no ic dengan kata laluan walaupun saya sudah membuat permohonan utama . Adakah ini mempunyai kaitan dengan masalah kata laluan saya atau pun ada masalah lain ??
Nabilah Najwa Nabilah Najwa 9 August 2016 at 21:18
This comment has been removed by the author.
Nabilah Najwa Nabilah Najwa 9 August 2016 at 21:18
This comment has been removed by the author.
Daughter'sMustafa Daughter'sMustafa 9 August 2016 at 21:46
Nak reset password pun tak dapat emailnya jugak. Tolong bantu.
shahrul ridzuan shahrul ridzuan 10 August 2016 at 10:03
Assalam tuan/puan. Saya ada masalah mengenai permohonan untuk membuat rayuan dimana saya telah mencuba beberapa kali log in pada e-rayuan tetapi tidak berjaya. Saya mula masuk pada lupa kata laluan, isi stpm/setaraf, isi no ic dan isi email yang betul. Kesimpulannya, tiada tindakbalas pun dalam email saya untuk menunjukkan kata laluan baru telah dihantar. Bagaimanakah saya boleh mengisi permohonan untuk membuat rayuan tersebut ? Adakah terdapat cara lain untuk menyelesaikan masalah ini ? Mohon bantuan daripada pihak tuan/puan. Terima kasih.
nik athirah nik athirah 10 August 2016 at 11:35
wslm awak boleh call pihak upu.kawan saya ada buat.dia pun lupa kata laluan macam awak bila nak reset tak dapat.then dia call upu masalah settlr.
nik athirah nik athirah 10 August 2016 at 11:37
call upu awak.nanti dorg akan settle kan.member ada sorg lupa dan dia call upu masalah settle.

sizuka sizuka 10 August 2016 at 11:54
Kenapa ya nk call pihak upu pun tak terjawab ? Nak isi borang rayuan ada masalah.
Shazwani Yusoff Shazwani Yusoff 10 August 2016 at 17:43
dh check. xde jugak... mcm mana nk buat rayuan sebenarnya ni...
shahrul ridzuan shahrul ridzuan 10 August 2016 at 18:06
Okay thanks. Dah dapat call. Cuma sebelum ni je ad yg line bz sngt tu.
shahrul ridzuan shahrul ridzuan 10 August 2016 at 18:08
Cuba try call dulu. Sbb 2 hari sblm ni line agak bz. So keep on trying ok. Sy dh dpt isi td.
AnonymousAnonymous 15 September 2016 at 09:43
Assalamualaikum, saya terlepas rayuan yg kedua haritu. Jadi saya kena tunggu next year punya borang permohonan ke?
Beby panda7 Beby panda7 17 September 2016 at 00:42
as'salam . . . knp sy smpi skrg tk dpt semak rayuan ke 2 ;((
AnonymousAnonymous 3 April 2017 at 14:15
Assalamualaikum...says dah isi borang upu tp bila saya buka day ckp sy x isi apa2 pon...
Ashraf raja99 Ashraf raja99 16 April 2017 at 10:19
Bole dpt ka klau isi rayuan ?
Ashraf raja99 Ashraf raja99 16 April 2017 at 10:20
Bole dpt ka klau isi rayuan ?
Hafiz Johari Hafiz Johari 6 May 2017 at 10:53
Assalamualaikum. Sya terlepas waktu permohonan mac 2017. Tapi boleh tak kalau sya mohon waktu rayuan dengan membeli no pin. Adakah hanya orang yang membuat permohanan awal saja dibenarkan membuat rayuan? Mohon balas sesiapa yang tahu.
AnonymousAnonymous 13 May 2017 at 11:28
kalau nak buat rayuan, kena beli no pin baru ke?
megaton megaton 16 May 2017 at 02:44
Assalamualaikum Sya ada masalah mencetak slip keputusan rayuan stiap kali sya ltak kos yg sya nk...akan berubah stelah sya tekan cetak slip permohonan..sapa2 yg mahir tolong beri tunjuk ajr
baiti jannati baiti jannati 16 May 2017 at 22:34
assalamualaikum...saya nak buat rayuan upu. saya dah msukkan ic dan kata laluan tapi xboleh nak log masuk jgk.. dah buat yang lupa kata laluan,tu pun xdpat nak masuk jgk..apa masalahnya yg sebenar nie.
Nadz Reen Nadz Reen 18 May 2017 at 02:39
Asaalamualikum tuan/puan . Kenpa apabila saya membuat rayuan saya tak dapat ? Dikatakan di sana sebagai RALAT! Apakah yang perlu saya buat ? Mohon sesiapa yang pernah mengalami sila la beri tunjuk ajar kerana skarang saya bgitu terdesak . Sekian trima kasih .
AnonymousAnonymous 18 May 2017 at 23:14
Kjam sgguh...blh login x blh rayu...kononnya tlh dlt offer, nma xda dlm snarai, bla3...